tuppenes worldtour

Agnetha og Marianne ute i den store verden! Vi skal være borte i 3 måneder, og reiseruten inneholder stopp som Brasil, Los Angeles og Singapore. Selv om du ikke fysisk kan bli med oss, håper vi at denne reisebloggen kanskje kan få deg til å drømme deg vekk fra hverdagen, gi betryggelse om at vi har det bra (til de som trenger dét), og kanskje gi inspirasjon og et lite spark i baken til å begi deg ut på egne turer. Finn fram solkrem og sandaler - GOD LESNING!

fredag, mars 24, 2006

Paraty

Vi har kommet oss vel fram til Paraty, denne lille hvite byen som stammer fra kolonitiden. Her er husene lave med fargesprakende dörer og vindusskodder, og gatene i gamlebyen er totalt fri for alle slags motoriserte kjöretöy. Vi gár og rusler pá runde steiner mellom smá butikker, kafeer og atelier. Det virker som om hele byen bestár av kreative mennesker, som lager skulpturer, maler bilder og spiller musikk. Menneskene her er totalt annerledes enn i Rio, og virker som de koser seg i alt de gjör, pá arbeid som i fritid.

Vi har tatt inn pá et trivelig 'Pousada', et overnattingssted som blir drevet av noe som kan se ut som mor og to voksne dötre. De prater i vei pá portugisisk, og vi nikker samtykkende til det de sier uten á forstá annet enn et ord ná og da.

Onsdag var det pá höy tid á komme seg en tur ut pá sjöen, og vi betalte 60 kroner for en fem timers tur ombord en gammel seilskute. Vi lá pá dekk nesten hele turen, pá myke madrasser og puter. Báten stoppet ved öde strender med kokospalmer og bananträr, og vi tok oss selv i á si til hverandre gang pá gang at "dette er sá sykt...", för vi festet pá oss dykkermasker og stupte fra báten og ut i det turkise vannet.

Nár vi kom hjem fra bátturen hadde det gátt som det mátte gá; vi var solbrente som to griser. Men, til á ha värt i stekende sol og 35° den siste uka og unngátt á ha blitt brent, var det ikke verre enn at det kunne takles. Vi satte kursen mot apoteket (noe de forresten har usannsynlig mange av her nede...!) og fikk med oss aloe vera og en salve som jeg bare kan hápe pá finnes i Norge. Den lukta som en blanding av kumökk og yoghurt, og fungerte som bare det! I dag kunne vi konstatere at alt var mye bedre enn vi hadde kunnet hápe pá ved sengetid i gár kveld, og váre förste skiller var dermed et faktum.

I dag har vi bare drevet dank. Har ikke helt kommet oss etter jetlagen enda, og vákner fortsatt tidlig. I dag gikk vi ned til elva rett etter frokost, satte oss under et tre, leste i böker og helte innpá det vi kunne av vann. Et deilig slaraffenliv, pá lik linje med resten av byen - virker det som. Her blir vi ná til mandag morgen. Da setter vi oss pá bussen til en ny storby; Sao Paulo.

Ná derimot, er det bading som stár pá planen. Vi holder pá á renne vekk!


Hei sá lenge!

-M&A-

6 Comments:

Blogger Agnetha said...

Sinnsykt bra at min turkompanjong er sá genial til á sette ord pá ting! Jeg kunne ikke sagt det bedre sjöl;) her sitter vi og svetter og koser oss. Det er varmere i Paraty enn i Rio, mon tro om det er enda varmere i Sao Paolo..i sá fall er jeg frista til á gá rundt i bare bikini. Vi föler ikke at det er helt greit her nemlig;) jeg kunne önske jeg bare hadde tatt med meg luftige kjoler fra Norge, det hadde holdt lenge;) supert at folk leser bloggen! svett klem fra aggie.

4:56 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Aduådu!

3:18 p.m.  
Blogger Agnetha said...

Det hjalp veldig faelt á kjöle seg ned i det over tredve grader varme vannet..jess ;)

3:52 p.m.  
Anonymous Anonym said...

get hørest såå deilig ut! bade i turkist vann, og være på øde øyer med kokospalmer og varme... her på Vestlandet snør vi vekk! akkurat nå er det snøstorm ute...det forferdelig vær. dere har det sikkert supert nede i Brasil nå, har tatt ut mange av bildene, de måtte jeg nesten ha!
Vi savner varmen som bare det, gåtr bare og venter på vermen, kansje blir det tur til Israel til nyttår...og kansje, kanje du vil være med, Marianne?? skal dere til Israel eller?? Stor bamseklem fra KJersti S.

12:33 p.m.  
Anonymous Anonym said...

ååååå....heeeerlighet..... Det høres nå så sinnsykt deilig ut!!! Her i fagre Torvikbukt glitrer fortsatt snøen, men legger jeg go`nesa til kan jeg kjenne vårduft i det fjerne:) Høydepunkt for denne dagen er STOLTHET OG FORDOM i kveld... Ka dokk går glipp av!! :)

9:23 a.m.  
Anonymous Anonym said...

åååå....eg vente!! vante på att dåkke ska skriva meir om der dåkke e!!! kom igjen da!! har lest gjennom alt 3-4 gonger nå.....

drømme meg vekk fra detta været som e her,te ned der dåkke e!!

Klem Kjersti<3<3

3:32 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home