tuppenes worldtour

Agnetha og Marianne ute i den store verden! Vi skal være borte i 3 måneder, og reiseruten inneholder stopp som Brasil, Los Angeles og Singapore. Selv om du ikke fysisk kan bli med oss, håper vi at denne reisebloggen kanskje kan få deg til å drømme deg vekk fra hverdagen, gi betryggelse om at vi har det bra (til de som trenger dét), og kanskje gi inspirasjon og et lite spark i baken til å begi deg ut på egne turer. Finn fram solkrem og sandaler - GOD LESNING!

torsdag, april 27, 2006

Da er vi i Singapore. Etter en liten lynvisitt paa flyplassen i Taipei, og noen gode raad fra andre som hadde vaert paa Taiwan foer oss og som kunne fortelle at det ikke var saa mye aa hente der, fikk vi booket om billetten, og komt oss paa foerste fly vestover. Det har vi vel egentlig ikke angret saa mye paa.

Gaarsdagen begynte heller traakigt, siden vi befant oss paa et heller slitent hotell akkurat i begynnelsen av Singapores horestroek. Ikke det at vi fikk den store foelelsen av det, det krydde i altslags folk her, og en kunne ikke akkurat peke ut hva som var hva eller hvem som var hvem. Jeg vaaknet enda en morgen med potte tett nese, og det begynte aa ta paa. Her er det nemlig slik at alle bygg, hoteller og kjoepesentre har airconditionanlegg som durer og gaar i det ubegripelige, noe som resulterer i at det er tropevarme ute og isbjoerntilstander inne. Det hjelper ikke akkurat paa forkjoelelsen at kroppen maa innstille seg paa sommer og vinter om hverandre. Iallefall ble vi liggende en stund i senga og sutre litt - vi vaaknet klokka 06:00, fullstendig uthvilt selv om vi etter Los Angeles- tid hadde holdt ut i uallminnelige tider.

Vi tok oss etterhvert i skinnet, og gikk for aa se etter frokost. Hotellet vaart, og flere med det, har ikke den luksusen at de serverer frokost til gjestene sine, saa her var det bare aa legge ut. En blir vel ikke akkurat i bedre humoer av den grunn... I allefall fant vi oss en liten sjappe med noen bananer hengende i en snor og hvitt broed fra en 7-11 butikk. Agnetha kunne oppmuntre meg med at hun gjerne skulle hatt null luktesans for en stund, for gatene lukter ikke akkurat liljer og nyvaska klaer. Her er det full frityrsteking fra foer fuglene i det hele tatt har faatt opp oeynene om morgenen, og naar det i tillegg er klamt, fuktig og ikke saa mye som et eneste vindfnugg ute og flyr, sa sier det seg selv at det kan bli ganske ... interessante luktkombinasjoner ute og gaar.

Etter den deilige frokosten paa noe som meget mulig er hotellets soeppelsjakt, var vi desto bedre humoer. Er vi av den typen som graver seg ned innimellom, saa skal det jammen sies at vi klarer aa grave oss opp igjen ogsaa. Vi fikk tak i en taxi som tok oss til et gedigent kjoepsenter, og vi ble helt overrumplet over prisene her. Her fant vi maken til det kameraet som ble stjaalet fra meg i Los Angeles, og betalte en pen liten sum for aa frakte det med oss videre. Det gav en god foelelse aa vite at vi naa kan doukumentere saker og ting igjen.

Naa er det kun en liten time til vi maa sjekke ut fra hotell "Fragrance Ruby", og vi skal videre til Kuala Lumpur. Har vi foerst begynt paa disse gedigne storbyene er det like greit aa fortsette i samme rekka. Vi har funnet oss et hotell med svoemmebasseng, og haaper inderlig paa at vaeret skal ta seg opp littegrann. Her lyner det nemlig og tordenet gjaller i veggene. En taxisjaafoer sa at etter tsunamien har vaeret endret seg her, og at det regner mer naa en foer. Merkelige greier...

Haaper du har det bra der du er, og saa skrives vi fra Kuala Lumpur! KUALA LUMPUR! Vi er saa heldige at vi vet det ikke selv engang.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Kuala Lumpur! Jeg synes det er et herlig navn på en by. Håper dere får det herlig der også. Du vet Paul, Agnetha - han gamle naboen vår i Hogsnesåsen. Han er fra Malaysia. En gang husker jeg at han belærte pappa om hvordan de hogger ved i hans hjemland - han synes pappa gjorde det på en helt feil måte. Han brukte høy stemme og var meget engasjert. Jeg husker det så godt for jeg lå og skulle sove middag på sofaen, og så hørte jeg dette rabalderet på utsiden av blokka. Ha, ha. Dere får kanskje sjekke opp hvordan vedhogst skal gjøres....

8:34 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home