tuppenes worldtour

Agnetha og Marianne ute i den store verden! Vi skal være borte i 3 måneder, og reiseruten inneholder stopp som Brasil, Los Angeles og Singapore. Selv om du ikke fysisk kan bli med oss, håper vi at denne reisebloggen kanskje kan få deg til å drømme deg vekk fra hverdagen, gi betryggelse om at vi har det bra (til de som trenger dét), og kanskje gi inspirasjon og et lite spark i baken til å begi deg ut på egne turer. Finn fram solkrem og sandaler - GOD LESNING!

fredag, mai 12, 2006

Politikontroll i Thailand...

I gaar ble vi stoppet i politikontroll paa vei tilbake til hotellet etter strikkhoppinga. Vi ble vinket inn til siden av en liten snerten type i saa trange bukser at det er et under om blodsirkulasjonen hans i det hele tatt klarer aa holde seg i gang. Vi har lagt merke til at politifolk her i landet har veldig trange klaer. De fleste av dem er jo saa smaa og tynne at det som regel ikke gjoer noe.

Denne lille minitayrutgaven av en politimann (Saag ut som han var et sted midt i puberteten) fikk sjaafoeren vaar til aa svette kraftig, lete i lommene etter smaapenger, ringe strikkhoppgutta baade en og to og tre ganger, foer han kom tilbake til oss for aa gi en liten tilstandsrapport. Det viste seg at bilen manglet forsikring, og at han dermed maatte foeye seg inn i rekken av andre som stod oppe i skogskanten ved en noget provisorisk skranke og betalte for seg. Vi kunne sitte i bilen i mellomtiden, og de minuttene vi tilbrakte der brukte vi paa aa analysere situasjonen:

Dette er ulovlig som motorkjoeretoeykjoerer i Thailand:
  • Vaere gentleman #1: Kjoerer du scooter og gir hjelmen din til den lille thaidamen du har paa bagasjebrettet, maa du pent bare ta den tilbake. Du kjoerer - du skal ikke stryke med om du kjoerer som en gris.
  • Vaere gentleman #2: Sitter du derimot bakpaa scooteren og den lille thaidamen kjoerer og blir tatt (I det tilfellet vi saa kunne det godt vaere at de ble stoppet fordi det hele rett og slett saa for dumt ut til aa kunne la passere. En diger amerikaner bakpaa den bittelille scooteren, med en enda mindre dame som kjoerte - ifoert plataasko ut av en annen dimensjon.) saa faar du for all del IKKE lov aa betale boten. Det skal hun gjoere. Gaar du derimot litt ut av politimannens synsfelt, lurer 5000 baht i lomma paa snuppa som hun saa betaler med, er det hele enkelt og greit. Tut og kjoer.
  • Feil skilt: Er du gul mann med hvite mennesker i baksetet samtidig som du har hvite skilter paa bilen, blir det bot. Gul mann med turister i bilen krever gule skilt maa du vel forstaa. Litt vanskelig den der. Men du og du hvor det svir om du blir tatt!

Dette er helt okidoki og groent lys:

  • Kjoereordning til og fra jobben (mini): 4 eller flere lokale innbyggere paa en og samme scooter er ikke noe problem. De sneier forbi med armer og ben til alle kanter, uten hjelm og munnen full av haaret til personen som sitter foran.
  • Kjoereordning til og fra jobben (maxi): 35 eller flere lokale innbyggere som staar som sild i toenne paa pickup- lasteplanet til arbeidsgiver. De er smaa disse folka, men det faar da vaere grenser... Dominoeffekten ved braabrems kan bli ekkel.
  • Manglende spedbarnssikring: Scooter er ofte tilfellet her ogsaa. Barn i alderen 'helt nyutklekket' og oppover ligger og sover i armene paa mor mens far kjoerer som om han er Michael Schumacher. Naar de er blitt for gamle til aa ligge "trygt" i mors favn, faar de en liten kurvstol aa sitte paa, pent plassert mellom far og styre. En kurvstol. Og far har hjelmen - selvsagt.
  • Fyllekjoering: I utgangspunktet ikke lov, men kan lett oversees hvis du er rett nok i oeynene til aa fiske opp en 500- lapp fra lomma og bestikke politimannen med foer du fiser videre avgaarde paa pubrunde.
  • Kollektivtransport: Firhjuling med henger og tre scootere paa hengerplanet. En thai paa hver scooter. "Yes, you can pass!"

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hei hei Marianne.. håper du he hatt en fortreffelig tur til no og vi glerder oss til aa høre meir.. men du glemte ett viktig punkt paa listen din.. : scooter, pappa kjører...2 stk type ca tidlig skolealder mellom pappa og styre...mamma bak pappa forovervendt med dagens innkjøp av diverse i hendene.... bestemor med familiens 2 åring paa fanget bak mamma bakovervendt.... og til slutt familiens yngste type 'nyklekket' i kurven hengende på styret...
kos dokke dei siste 3 dagane..
17 mai stemt hilsen frå Torill

8:23 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home